02.3. MOZGÁS: Egészségtana ÉRETTSÉGI
2020. március 27. írta: b.brigitta

02.3. MOZGÁS: Egészségtana ÉRETTSÉGI

Mozgásrendszer egészségtana

Hogyan befolyásolja társadalmi megítélésünket? 

Moebius szindróma: 

"Chelsey Thomast nagyon bántja, hogy más, mint a barátai, randizni szeretne, de betegsége gátolja ebben. Lorey, a lány édesanyja sokáig kereste azt a sebészt, aki mosolyt "varázsolhat" kislánya arcára. "Amikor társaságba vittem, azt kérdezték folyton, miért ilyen savanyú, nem értették..." - emlékszik vissza. 

Eleinte úgy tűnt, nincs megoldás a bajra. Bár létezik műtét arra, hogy mozogjon Chelsey arca, 70 ezer dollárba kerül. Már majdnem letettek róla, amikor kiderült, az operációt társadalombiztosítási alapon is el lehet végeztetni, belevágtak. A változás nem azonnali, és a műtét is nagyon összetett: a lány arcának az izmait a combjából pótolták, és egy működő ideget is munkába állítottak. Ennek köszönhetően Chelsey arca ma már valamennyit mozog, de még messze a látványos változás, ha lesz egyáltalán. 

 

Mozgásszervrendzseri betegségek, megelőzésük

 

Olvasd el a mozgásszervrendszeri betegségekkel kapcsolatos tudnivalókat!

 

 

Ajánló

 

 Ajánló az akaratról, emberi döntésekről, sorsról:

Hozleiter Fanny weboldala részlet az általa írt könyvből:

"Tizenöt éves koromban a kezembe került egy esettanulmány, amit rólam írtak. Teljesen véletlenül bukkantam rá, pakolászás közben. Emlékszem, egy kék, lefűzhető mappában volt. Nagy zsivaj vett körül, mikor olvasni kezdtem. Esteledett, a család már hazaért. Az első néhány oldalt hamar átfutottam, majd kezdtem egyre jobban belemerülni. Aztán egy percre mégis megszakítottam az olvasást, amíg egy csendesebb helyre gurultam. Egyre jobban hajtott a kíváncsiság. Vajon mit írhatnak rólam?

Fanny légzőizmainak gyengülése az életébe kerül..."

KATT a következő szövegrészre, hogy Fanny oldalára léphess: Fanny életben van,  32 éves :)

Érettségi feladatok megoldása

 

Szeretném a feladatokat: IDE VELEEEEE! Nézd át az izomzattal kapcsolatos feladatokat! Megbeszéljük! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bbrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr2115566648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása