07.2. Légzőrendszer gyakorlása Biológia 8.
2019. november 18. írta: b.brigitta

07.2. Légzőrendszer gyakorlása Biológia 8.

Kedves Diákom!

Most már minden csínját bínját megismerted a légzőrendszernek! A mai órán egy kis önálló és páros gyakorlás következik! 

Ráadásul ha a LearningApps mappádba belépve végzed a feladatokat, akkor még ötös is jár érte, plusz teljes mértékben felékszülsz a hétfői légzés dolgozatra is! Tudod, együtt tettük arra az időpontra!

Na hajrá!

JÁTÉK

 

Elsőnek megmutatom, hogy mennire jó vagyok a QUIZIZZ-ben!

 

 Megy a következő szint is: QUIZIZZ

QUIZLET

Megnézem emlékeztetőül a tüdőfelfújást:

 

2018-ban: Megnyitom

3. Megoldom a LearnApp mappába belépve a következő feladatokat!

 

Kódok: Megnézem a jelszavam és belépőnevem!

1. Mert tudom a légzőrendszer részeit! A játák megnyitás után válaszd az egyedül játszóm módot, vagy legyen a számítógép az ellenfeled! Megnyitom!

2. Rendezd sorrendbe a levegő útját a 'Belégzéskor az első "állomás" résztől a levegő útjáról mesélő dalmatákat a jobb alsó sarokban szereplő külső gázcsere feliratig! Mindjárt látni fogod, mire gondoltam! Megnyitom!

3. Nyomozz melyik légzőrendszeri szervre illenek az adott szervre vonatkozó állítások! Keresd az összeillő párokat! Megnyitom a Légzőszervrendszer részei: kinek, mi a feladata tankockát!

4. Hmm, emlékszel a boncolási élményekre?! Ugye Máté, te sebész leszel! ;) Oldd meg a gége részeire vonatkozó feladatot is! Megnyitom!

5. Húúú emlékszel a nagy rajzolásra?! Az erekre, a tüdő elágazódásaira, szájra, orra? Akkor  akövetkező fogalmakat néztük meg: Megoldom a légcsere, gázcsere fogalompárosítást! 

Kérlek, ha ez a feladat nehezen ment, akkor a füzetbeli ábrát egészítsd ki, vagy írd le ezeket a fogalamakat újra a feladat alapján! A sejtlégzést ennyire nem beszéltük meg, kérlek az mindenképp kerüljön be a füzetbe! ;)

6. Aztaaa lenyügöző, már itt tartasz! :) Ugye leírtad a kért fogalmat? Teszteld az előző fogalmak ismeretét szövegkiegészítéssel is! Megoldom a légcserés feladatot is!

7. Szuperül tudod a belégzés és kilégzés folyamatát is! Emlékezz csak az elkészített modellre! Melyik vonatkozik a belégzésre, melyik a kilégzésre? Megoldom!

8. S az utolsó feladat az előző órai légzési térfogatokra vonatkozik! Pikk-pakk megoldom ezt is!

 

Szuper ügyes vagy! Ha készen vagy, akkor foglald el magad úgy, hogy ne zavard a többieket!

Vagy akár meg is hallgathatod a következő cuki tüdő zenét, amire vmelyik órán már nem jutott idő:

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bbrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr6414393072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása