Sziasztok Csipetcsapat!
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi fáradozásait, energiáit, tanulását! Szuperek vagytok! :)
Rátérve a biológiára:
Most pedig egy kis érdekesség: Ettél már kaviárt? Ízlett? Szeretnéd megkóstolni, ha esetleg még nem tetted.... Na majd meglátjuk....Nézzük is csak meg mennyibe is kerül az állítólag legfinomabbnak tartott:
A culinaris.hu szerint az Altonaer beluga kaviár 56g-ja 64990 Ft. Komolyan ennyi az ára, nem véletlenül van a végén az a nulla. De milyen élőlény anyagáról is van szó itt?
1.160.535,71 Ft/kg Váóóóóóó
Ez a a legnagyobb és legritkább tokhalfajta. Az éves fogás alig éri el a 100 darabot. Bár testének ikratartalma elérheti a 25%-ot is, a nőstény csak 20-30 éves korára válik ivaréretté. A beluga adja a legnagyobb szemű, az egész világon legfinomabbnak ítélt és természetesen legdrágább kaviárt.
Mi is ez a kaviár?
A kaviárt természetesen nem készítik, a kaviár a természet csodálatos ajándéka. A tokhalakat kifogják, majd felmetszve óvatosan kiszedik az ikrákat, gondosan átöblítik, majd megszárítják. Ezután az ikrákhoz - kézzel - sót kevernek. A sózás a tartósítás mellett fontos szerepet játszik a kaviár állagának kialakításában is.
Forrás: https://culinaris.hu/item/altonaer-beluga-kaviar-56g
Boncoljuuunk!
Az ezüst kárász fénykorában...