Hogy mi is történt? Kicsit másképp: Digitális Témahét a természetben
2017. április 08. írta: b.brigitta

Hogy mi is történt? Kicsit másképp: Digitális Témahét a természetben

A Digitális Témahét keretében a 6. c osztállyal a hódmezővásárhelyi Téglagyári Tanösvényre látogattunk ki kerékpárokra pattanva. 

A gyerekek kilencfős, azon belül 3-4 fős alcsoportokban dolgozták fel egy-egy kísérővel a tanösvény élővilágát egy-egy hipersulis telefont használva.

Minden csoport kapott egy-egy feladatlapot, melyen az adott tanösvényi helyszínhez, növényhez, ksíérlethez kapcsolodó feladat tartozott, melyeket QR-kódokkal lehetett megnyitni. A gyerekek a válaszaikat pl. a sound meter mérés, Cartoon camera esetén pedig szintén QR-kóddal megniytható forms programba írták be, megadva a csapatszámot és/vagy nevet, valamint a mért értéket.

Közben rengeteg képet készítettünk, új élményekben gazdagodtunk, sokat nevettünk és tanultunk ( a vízpartok élővilága; nem őshonos fajok megsimerése: lepényfa, ezüstfa; környzetünk védelme: ökológiai lábnyom; gyógynövények hatásai versben elmesélve; rovásírás hurkapálcával, helyszíni vízvizsgálat, mintavétel)...., s énekeltünk is. A szültett dalok lentebb meghallgathatók. 

nevtelen.png

Néhány feladat a következő QR-kódokon érhető el:

Másnap feldolgoztuk, igaz nem épp zökkenősmetesen, de ettől függetlenül eredményesen a csoport élményeit, ehhez képregényszerkesztő (storyboard, makebeliefscomix) honlapokat használtunk, a kész képregények lentebb láthatóak!

Végül, de nem utolsósorban pedig pénteken lezárásként kíváncsiak voltuk a gyerekek véleményére, melyet a linoit honlap "cetlijeire" írtak! Ez a lenti bejegyzésben olvasható.

Erre a linkre IDEEEE kattintva pedig megnézheted képekben, hogy mi is történt velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr9512881550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása