10.02. ÁLLATTAN: MOZGÁS
2020. január 18. írta: b.brigitta

10.02. ÁLLATTAN: MOZGÁS

 Ki a leggyorsabb? 

 

Elolvasom a cikket is, kíváncsi vagyok a vízben és a levegőben, ki a legyorsabb, ki éri el a 402 km/h sebességet! 

Megnézem, hogy a világ leggyorsabbja nálunk Magyarországon, hol él.

Képtalálat a következőre: „usain bolt cat”

 Mozgásformák

Ha az élőlény a mozgáshoz a saját energiáját használja, akkor aktív mozgásról beszélünk. Aktív mozgás esetében az állat a saját energiáját használja fel a mozgáshoz. Nem a mozgás formája dönti el, hogy aktív vagy passzív mozgást végez az állat. A hely- vagy helyzetváltoztató mozgások esetében is szükség lehet belső energiára. Aktív mozgásról akkor beszélünk, ha az élőlény a mozgáshoz a saját energiáját használja.
Ez abban az esetben is igaz, ha nem tudatos a mozgás, mint például a levegővétellel járó mozgás, a táplálék továbbítása a belekben, vagy a szívdobogás. Ekkor megkülönböztetünk belső és külső mozgást. Hogy az élőlény a helyváltoztató mozgását mihez kapcsoltan végzi, beszélhetünk váz nélküli és váz segítségével történő mozgásról.

A fenti szöveg segítségével készíts gondolattérképet a következő váz alapján! El is térhetsz tőle! Több egységet is létrehozhatsz!

Ki, hogyan mozog?

 

Megnézem játékkal!  

 

 Készítsünk vázlatot

  

Játék

 

QUIZLET

 

Letöltöm az órai anyagot

 

Ki, mennyire gyors ppt!

 

Boncolás

  

 

 

 

Letöltöm az anyagot

Érdekesség: Hogyan érzékelik az állatok a fájdalmat?

A bejegyzés trackback címe:

https://bbrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr6514460506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása