Halacskák:)
2018. február 08. írta: b.brigitta

Halacskák:)

 

Ettél már kaviárt? Ízlett? Szeretnéd megkóstolni, ha esetleg még nem tetted.... Na majd meglátjuk....Nézzük is csak meg mennyibe is kerül az állítólag legfinomabbnak tartott:

Az Altonaer beluga kaviár 56g-ja 64990 Ft. Komolyan ennyi az ára, nem véletlenül van a végén az a nulla. De milyen élőlény anyagáról is van szó itt? 1.160.535,71 Ft/kg Váóóóóóó

Ez a a legnagyobb és legritkább tokhalfajta. Az éves fogás alig éri el a 100 darabot. Bár testének ikratartalma elérheti a 25%-ot is, a nőstény csak 20-30 éves korára válik ivaréretté. A beluga adja a legnagyobb szemű, az egész világon legfinomabbnak ítélt és természetesen legdrágább kaviárt.

Mi is ez a kaviár? 

A kaviárt természetesen nem készítik, a kaviár a természet csodálatos ajándéka. A tokhalakat kifogják, majd felmetszve óvatosan kiszedik az ikrákat (= petesejt) gondosan átöblítik, majd megszárítják. Ezután az ikrákhoz - kézzel - sót kevernek. A sózás a tartósítás mellett fontos szerepet játszik a kaviár állagának kialakításában is.

1. A következő lesz a vázlatod alapja, a pontokat írd fel a füzetedbe! S a TK. 67-68. oldaláról keresd ki az ide tartozó információkat! Figyelj arra, hogy minden ponthoz, max. 4-5 szót írj! 

Cím:

I. Halak jellemzői

1. Testtájak: 

2. Kültakaró:

3. Légzés: 

4. Mozgás: 

5. Táplálkozás: 

6. Szaporodás: 

II. Porcos és csontos halak (sugaras úszójú) összehasonlítása

kep1.jpg

2. Húú nagyon sok dolgot tudsz már a halakról, melyik tulajdonság jellemző a csontosra és melyik a porcosra!

Könnyen megy a halak testfelépítése is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bbrigitta.blog.hu/api/trackback/id/tr2413628206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása